Persatuan Seni Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi UPSI
Selamat Datang ke Laman Forum SEARAH.

Laman ini adalah Hak Milik sepenuhya oleh Persatuan Seni Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi UPSI.

Anda dikehendaki LOG IN terlebih dahulu untuk memulakan Forum ini.

Sekiranya Anda masih baru, Sila klik butang REGISTER.





~Hidup Warisan Cekak~

perbincangan tentang buah jatuh.....

View previous topic View next topic Go down

perbincangan tentang buah jatuh.....

Post  zunairah on Sun Feb 20, 2011 10:41 am

assalamualaikum kawan kawan.....hurmm...mcmane ye nak mulakan ayat....hurmm...kawan2, setakat ini, setiap kali latihan di kelas, selalunya ramai yg lupa step2 dan gerakan utk sesuatu buah kan...apa kata, kita gunakan ruang ini utk discus ttg buah yg telah dipelajari setiap minggu....manalah taw dgn cara ini, kita sama2 bole igt semula step2 yg diajar di kelas...kalo kawan2 setuju, tolong la beri respon...mungkin dgn cara post di forum ini juga bole mengingatkan step2 yg di ajar....
avatar
zunairah
New Member
New Member

Posts : 9
Join date : 2010-07-17

Back to top Go down

Re: perbincangan tentang buah jatuh.....

Post  nursyah on Mon Feb 21, 2011 4:16 am

assalamualaikum..
setuju tp nk mlihat pergerakan mcm mn ye..?

nursyah
New Member
New Member

Posts : 3
Join date : 2011-02-14
Location : PONTIAN

Back to top Go down

Assalamualaikum....

Post  D035207 on Tue Feb 22, 2011 2:20 pm

ana setuju...boleh3...insyaAllah...Smile
avatar
D035207
New Member
New Member

Posts : 11
Join date : 2010-07-26

Back to top Go down

cadangan

Post  ainsyirah on Tue Feb 22, 2011 6:29 pm

ape kate, para ajk sediakan vcd mengenai silat agar kami boleh mengingat semula kaedah-kaedah silat yg telah dipelajari...amcm????

ainsyirah
Inactive Member
Inactive Member

Posts : 1
Join date : 2011-02-14

Back to top Go down

aslmkum

Post  ariz insyirah on Wed Feb 23, 2011 3:02 am

saya mencadangkan kt uat kelas tambahan Wink ok bah tu..

ariz insyirah
New Member
New Member

Posts : 4
Join date : 2011-02-22

Back to top Go down

perbincangan buah jatuh

Post  sinar on Thu Feb 24, 2011 6:15 am

salam...sy pun setuju..klu nak tgk cara gerak mgkin sush ckt,,sy cdgkan kte ingtkan kmbali nama buah jatuh dan kat mana serangan yg dikenakan bg stp buah yg kita bljr stp mggu.bila kte ingt 2 automatik kte akn ingt gerakkannye kan..stju x?

cth: buah pertama,,serangan: 1-rusuk kiri,2-bhgian leher@halkum,3-dada,4-penyawa

amcm,ingt x?.....: )

sinar
New Member
New Member

Posts : 7
Join date : 2011-01-05
Location : KHAR,TG.MALIM

Back to top Go down

Re: perbincangan tentang buah jatuh.....

Post  muhdafifi on Thu Feb 24, 2011 1:46 pm

saya dan hafizi sedia memberi pertlongan terutamanya untuk kelas tambahan bagi ujian praktikal.....namun begitu, syrat utama ialah, mereka yang nak buat kelas tambahan kena lebih lima orang, masa boleh deal dengan kami berdua janji x clash pastu tiada bayaran dikenakan cuma kesungguhan anda yang kami tagih Very Happy
avatar
muhdafifi
Moderator
Moderator

Posts : 315
Join date : 2009-10-15
Location : kuo

http://ilhamku-nukilanhati.blogspot.com

Back to top Go down

Re: perbincangan tentang buah jatuh.....

Post  yusz on Sun Feb 27, 2011 8:29 pm

Salam, cuba buat catatan setiap kali lepas kelas. Jadi kamu catat sendiri, kamu pun faham sendiri. Kamu catat, kamu perhatikan semasa ditunjukkan, dan buat semasa dalam kelas. Selepas kelas pula, jgn catatan tinggal catatan jer, ada masa kat rumah tengok, dan cuba buat bentuk buah walaupun xda partner, bayangkan.. InsyaAllah, jika buat setiap hari, kamu akan ingat setiap nama buah, dan ingat cara nak buat.

Kamu ingat asas, kamu akan ingat cara jatuhkan. Pentingnya ingat buah2 asas.
Dalam latihan, betulkan asas, baru jatuhkan. Jgn buat buah nak ambil jln singkat. Betulkan asas,kemudian jatuhkan.
avatar
yusz
Moderator
Moderator

Posts : 528
Join date : 2009-10-15
Location : Arcade

Back to top Go down

Re: perbincangan tentang buah jatuh.....

Post  byha on Wed Mar 02, 2011 11:28 am

salam..
tp kalo igt je, kite x wat secara praktikal pon ssah..
nant lain plak jdinye ble kite wt ngan pasangan kite dalam kelas..
mgkin itu je cara yang pling mudah untuk igt kot...
saya setuju kalo kite wt kelas tambahan..
tambhan lgi nnt kite nk ujian..

byha
New Member
New Member

Posts : 5
Join date : 2010-07-31

Back to top Go down

Re: perbincangan tentang buah jatuh.....

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum