Persatuan Seni Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi UPSI
Selamat Datang ke Laman Forum SEARAH.

Laman ini adalah Hak Milik sepenuhya oleh Persatuan Seni Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi UPSI.

Anda dikehendaki LOG IN terlebih dahulu untuk memulakan Forum ini.

Sekiranya Anda masih baru, Sila klik butang REGISTER.





~Hidup Warisan Cekak~

Masalah Berkaitan Dengan Forum Searah

View previous topic View next topic Go down

Masalah Berkaitan Dengan Forum Searah

Post  Cikgu Hafis on Thu Jan 14, 2010 12:39 pm

Salam semua..

Di sini saya wujudkan satu ruangan khas untuk semua ahli searah untuk menyatakan masalah yang anda hadapi dalam forum ini. Kalau ada bahagian mana-mana yang anda tidak faham, contohnya macam mana nak masukkan gambar dan sebagainya..Sila nyatakan di sini yer..

Saya akan cuba membantu anda mengikut kemampuan saya..

Terima Kasih..
avatar
Cikgu Hafis
Admin
Admin

Posts : 424
Join date : 2009-04-20
Location : Seremban

http://www.facebook.com/Din3187

Back to top Go down

Re: Masalah Berkaitan Dengan Forum Searah

Post  muhdafifi on Mon Jan 18, 2010 6:37 pm

salam abang hafis camne nak upload video dalam searah ni nak masukkan tak retila Very Happy
avatar
muhdafifi
Moderator
Moderator

Posts : 315
Join date : 2009-10-15
Location : kuo

http://ilhamku-nukilanhati.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Masalah Berkaitan Dengan Forum Searah

Post  Cikgu Hafis on Fri Jan 22, 2010 2:42 pm

salam...

maaf lambat..agak kepenatan minggu nie.. setiap hari ada mesyuarat agong di sekolah..

ok..saya ajarkan serba sedikit yer..

cara-cara nak masukkan video..contohnya sumber dari youtube..



COPY URL dalam kotak merah tersebut.

Kemudian, dalam ruangan post, klik ikon ini :

Nanti akan keluar ruangan untuk masukkan URL.




Masukkan URL yang telah anda COPY dan masukkan ke dalam kotak yang diberi ( lihat kotak merah )

Kemudian, klik OK

Selesai...

*Untuk bagi center, selepas masukkan URL dan klik OK, highlight coding tadi dan klik ikon ini :

Contoh :



Ini hasilnya..


avatar
Cikgu Hafis
Admin
Admin

Posts : 424
Join date : 2009-04-20
Location : Seremban

http://www.facebook.com/Din3187

Back to top Go down

Re: Masalah Berkaitan Dengan Forum Searah

Post  d20101037295 on Tue Oct 04, 2011 7:46 am

salam cg hafiz..de pe2 lg ke nk kne wt selain kne dftr dlm searah nie?sbb time mesyuarat 2 cm byk je dia suh wt..pening dh,hehhe

d20101037295
New Member
New Member

Posts : 3
Join date : 2011-09-24

Back to top Go down

Re: Masalah Berkaitan Dengan Forum Searah

Post  Cikgu Hafis on Wed Oct 05, 2011 7:22 pm

d20101037295 wrote:salam cg hafiz..de pe2 lg ke nk kne wt selain kne dftr dlm searah nie?sbb time mesyuarat 2 cm byk je dia suh wt..pening dh,hehhe

kalau diikutkan..ini post pertama awak dalam forum searah...bermakna awak masih belum memperkenalkan diri dan membuat pengesahan ahli ( cekak 1 @ 2 )...

sila rujuk semula : Peringatan Untuk Ahli Cekak 1 & 2 [Wajib Baca]
avatar
Cikgu Hafis
Admin
Admin

Posts : 424
Join date : 2009-04-20
Location : Seremban

http://www.facebook.com/Din3187

Back to top Go down

Re: Masalah Berkaitan Dengan Forum Searah

Post  muhammad faizal on Thu Oct 06, 2011 8:11 pm

assalamualaikum abg hafis...nk tanya tentang status perkenalkan diri..ada sesetengah ahli dah disahkan..tapi sebahagiannya belum termasuk saya...adakah masih ada perkara/arahan yang kami belum buat atau ini sekadar masalah teknikal???

terima ksh..

muhammad faizal
Member
Member

Posts : 58
Join date : 2011-01-13

Back to top Go down

Re: Masalah Berkaitan Dengan Forum Searah

Post  Cikgu Hafis on Fri Oct 07, 2011 6:20 pm

muhammad faizal wrote:assalamualaikum abg hafis...nk tanya tentang status perkenalkan diri..ada sesetengah ahli dah disahkan..tapi sebahagiannya belum termasuk saya...adakah masih ada perkara/arahan yang kami belum buat atau ini sekadar masalah teknikal???

terima ksh..

yup...memang ada..bagi mereka yang belum memperkenalkan diri akan dapat gambar macam nie :



walau bagaimanapun, tugasan untuk menukarkan status berkenaan terpaksa saya tangguh dahulu..ini kerana, ianya melibatkan beratus-ratus username/ahli dalam forum ini..so, setakat nie fungsi tersebut masih baru dan hanya saya sahaja yang kena buat semua tu...insyaallah, by next week saya cuba siapkan... Basketball
avatar
Cikgu Hafis
Admin
Admin

Posts : 424
Join date : 2009-04-20
Location : Seremban

http://www.facebook.com/Din3187

Back to top Go down

Re: Masalah Berkaitan Dengan Forum Searah

Post  muhammad faizal on Tue Oct 11, 2011 5:38 am

ok..paham..terima kasih abg hafiz...

muhammad faizal
Member
Member

Posts : 58
Join date : 2011-01-13

Back to top Go down

status sy pun same,,

Post  Imrahafizun Ibrahim on Tue Oct 11, 2011 5:43 pm

cikgu hafis,, sy pun mengalami masalah yg sama, terkejut jgk bile status sy masih tidak memperkenalkan diri walaupun dah 1 sem bersama 'searah',, ke ade ape2 prosedur lagi yg belum sy tunaikan?? minta d tegur sekiranya ada,, sy masih tidak mahir dgn forum searah ini,, mkasih,,
avatar
Imrahafizun Ibrahim
New Member
New Member

Posts : 10
Join date : 2011-02-14
Location : d mana2 saja

Back to top Go down

Re: Masalah Berkaitan Dengan Forum Searah

Post  Cikgu Hafis on Tue Oct 11, 2011 5:46 pm

Imrahafizun Ibrahim wrote:cikgu hafis,, sy pun mengalami masalah yg sama, terkejut jgk bile status sy masih tidak memperkenalkan diri walaupun dah 1 sem bersama 'searah',, ke ade ape2 prosedur lagi yg belum sy tunaikan?? minta d tegur sekiranya ada,, sy masih tidak mahir dgn forum searah ini,, mkasih,,

jangan risau yer....

itu hanya masalah teknikal sahaja..setakat nie saya tak mampu lagi untuk buat sorang2..so, take time jugak nak kena check sorang2 sama ada dah perkenalkan diri atau belum...

insyaallah, 1 hari nanti saya akan buat list nama..then, mana-mana nama yang dipanggil masa kelas hari sabtu, diminta ambil tindakan segera untuk memperkenalkan diri & membuat pengesahan diri...
avatar
Cikgu Hafis
Admin
Admin

Posts : 424
Join date : 2009-04-20
Location : Seremban

http://www.facebook.com/Din3187

Back to top Go down

Re: Masalah Berkaitan Dengan Forum Searah

Post  nurul sakinah on Fri Oct 14, 2011 4:11 pm

ok...mekaseyh.. Very Happy
avatar
nurul sakinah
Member
Member

Posts : 37
Join date : 2011-02-11

Back to top Go down

Re: Masalah Berkaitan Dengan Forum Searah

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum