Persatuan Seni Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi UPSI
Selamat Datang ke Laman Forum SEARAH.

Laman ini adalah Hak Milik sepenuhya oleh Persatuan Seni Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi UPSI.

Anda dikehendaki LOG IN terlebih dahulu untuk memulakan Forum ini.

Sekiranya Anda masih baru, Sila klik butang REGISTER.





~Hidup Warisan Cekak~

Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  Cikgu Hafis on Fri May 08, 2009 7:38 am

Salam...

Seperti semua sedia maklum, dalam forum baru ini kita diberi kelebihan iaitu diberi PANGKAT dan juga GROUP.

Oleh itu, setiap ahli yang berdaftar akan disusun oleh Admin mengikut PANGKAT dan juga GROUP yang sesuai untuk mereka.

Saya akan terangkan satu per satu.

PANGKAT.

Dalam Forum ini terdapat 7 pangkat iaitu :

PANGKAT
KETERANGAN
ADMIN merupakan owner kepada forum ini dan mempunyai hak mutlak ke atas semua yang berlaku di dalam Forum.
MODERATOR merupakan pembantu ADMIN. Mereka juga mempunyai kelebihan tersendiri dan membantu ADMIN mentadbir Forum.
VIP MEMBER adalah Ahli Setia yang mempunyai banyak keistimewaan di dalam Forum ini. Ada sesetengah bahagian di Forum tidak boleh diakses oleh orang lain kecuali VIP MEMBER sahaja. Syarat utama untuk menjadi VIP MEMBER adalah beliau telah menghantar post melebihi 150 post.
MEMBER adalah Ahli Forum yang telah diiktiraf oleh Admin.Syarat untuk menjadi MEMBER adalah memiliki minimum 20 post.
NEW MEMBER merupakan Ahli Baru yang telah melepasi had minimum post sebanyak 3 post sahaja.
INACTIVE MEMBER akan diberikan kepada setiap Ahli yang berdaftar di dalam Forum ini. Namun, Ahli ini perlu bergiat aktif untuk dinaikkan pangkat ke NEW MEMBER. Mana-mana ahli yang tidak aktif dalam masa 3 minggu akan dilupuskan keahliannya.


GROUP

Terdapat 5 GROUP di dalam Forum ini.

GROUP
KETERANGAN
Administrators Group ini hanya dimiliki oleh ADMIN sahaja.
Moderators Group ini hanya untuk Moderator sahaja dan bertanggungjawab dalam melaksanakan penambahbaikan di dalam Forum.
Ahli Persatuan
Anda akan diberi 3 pingat yang menandakan anda adalah Ahli Persatuan.
Ahli Cekak 2
Anda akan diberi 2 pingat yang menandakan anda adalah Ahli Cekak 2.
Ahli Cekak 1
Anda akan diberi 1 pingat yang menandakan anda adalah Ahli Cekak 1.


Last edited by Hafis on Fri Sep 02, 2011 6:41 am; edited 2 times in total
avatar
Cikgu Hafis
Admin
Admin

Posts : 424
Join date : 2009-04-20
Location : Seremban

http://www.facebook.com/Din3187

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  ijlal on Wed Oct 21, 2009 10:04 am

emm...bagus2...lain dr yang lain...first time jumpa forum mcm ni...nampaknya nk kena mengaktifkan diri utk rajin2 datang ke forum ni Very Happy
avatar
ijlal
Moderator
Moderator

Posts : 162
Join date : 2009-10-21

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  asma on Thu Oct 22, 2009 6:01 am

btl 2 Ijlal, first time jumpa forum yg mcm ni. lps ni mcm kena slalu2 la bertandang ke forum di kn
Very Happy
avatar
asma
Member
Member

Posts : 97
Join date : 2009-10-16

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  yusz on Fri Oct 30, 2009 9:54 am

sebenarnya forum ni akan bertambah meriah andaikata semua ahli masuk forum dan selalu tukar cerita, pengalaman dan ilmu... baru admin semangat mau cantikkn dan kemaskini forum... hahahaha...bodek2 admin ckit...kot2 dia tambah benda yg menarik dalam forum ni...wawawawa
avatar
yusz
Moderator
Moderator

Posts : 528
Join date : 2009-10-15
Location : Arcade

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  Cikgu Hafis on Fri Oct 30, 2009 6:53 pm

hahaha...manis betul mulut ko yer Ali..insyaallah..kalau ada idea nanti, aku try masukkan apa yang patut..

actually, pernah buat dulu masa kat web sekolah..tapi belum praktikkan lagi dalam forum nie..insyaallah..tunggu dan lihat yer..

_________________

avatar
Cikgu Hafis
Admin
Admin

Posts : 424
Join date : 2009-04-20
Location : Seremban

http://www.facebook.com/Din3187

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  yusz on Sat Oct 31, 2009 12:14 pm

hahaha... aku menunggumu menunggumu...menanti sebuah jawaban...kihkihkih... x tau ke mulut org manis... mak cakap jgn kurg minum madu...hihihihi
avatar
yusz
Moderator
Moderator

Posts : 528
Join date : 2009-10-15
Location : Arcade

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  wanita besi on Thu Nov 05, 2009 2:37 pm

Hafis wrote:Salam...

Seperti semua sedia maklum, dalam forum baru ini kita diberi kelebihan iaitu diberi PANGKAT dan juga GROUP.

Oleh itu, setiap ahli yang berdaftar akan disusun oleh Admin mengikut PANGKAT dan juga GROUP yang sesuai untuk mereka.

Saya akan terangkan satu per satu.

PANGKAT.

Dalam Forum ini terdapat 7 pangkat iaitu :

PANGKAT
KETERANGAN
ADMIN merupakan owner kepada forum ini dan mempunyai hak mutlak ke atas semua yang berlaku di dalam Forum.
MODERATOR merupakan pembantu ADMIN. Mereka juga mempunyai kelebihan tersendiri dan membantu ADMIN mentadbir Forum.
DESIGNER merupakan orang yang bertanggungjawab dalam memastikan reka bentuk Forum ini lebih menarik.
VIP MEMBER adalah Ahli Setia yang mempunyai banyak keistimewaan di dalam Forum ini. Ada sesetengah bahagian di Forum tidak boleh diakses oleh orang lain kecuali VIP MEMBER sahaja. Syarat utama untuk menjadi VIP MEMBER adalah beliau telah menghantar post melebihi 150 post.
MEMBER adalah Ahli Forum yang telah diiktiraf oleh Admin.Syarat untuk menjadi MEMBER adalah memiliki minimum 20 post.
NEW MEMBER merupakan Ahli Baru yang telah melepasi had minimum post sebanyak 3 post sahaja.
INACTIVE MEMBER akan diberikan kepada setiap Ahli yang berdaftar di dalam Forum ini. Namun, Ahli ini perlu bergiat aktif untuk dinaikkan pangkat ke NEW MEMBER. Mana-mana ahli yang tidak aktif dalam masa 3 minggu akan dilupuskan keahliannya.


GROUP

Terdapat 5 GROUP di dalam Forum ini.

GROUP
KETERANGAN
Administrators Group ini hanya dimiliki oleh ADMIN sahaja.
Moderators Group ini hanya untuk Moderator sahaja dan bertanggungjawab dalam melaksanakan penambahbaikan di dalam Forum.
Ahli Persatuan
Anda akan diberi 3 pingat yang menandakan anda adalah Ahli Persatuan.
Ahli Cekak 2
Anda akan diberi 2 pingat yang menandakan anda adalah Ahli Cekak 2.
Ahli Cekak 1
Anda akan diberi 1 pingat yang menandakan anda adalah Ahli Cekak 1.

sapa designer forum ni??? not bad!
avatar
wanita besi
New Member
New Member

Posts : 14
Join date : 2009-07-10
Location : T. Malim

http://ummuqaseh.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  Cikgu Hafis on Fri Nov 06, 2009 5:55 am

actually si Nad...

saya pilih dia masa mula2 nak buat forum nie..saya minta dia tolong buatkan pada bahagian header dan montaj pada muka hadapan..

cuma sekarang nie kekurangan header yang bersesuaian dengan forum nie..jadi kepada mereka yang rasa2 nak berbakti kepada forum searah, buatlah header untuk forum nie dan hantarkan kepada saya..

nanti saya upload untuk tontonan umum...
avatar
Cikgu Hafis
Admin
Admin

Posts : 424
Join date : 2009-04-20
Location : Seremban

http://www.facebook.com/Din3187

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  Cikgu Hafis on Sat Nov 07, 2009 3:22 pm

ok...ada berita baik..

mulai hari ini, saya melantik seorang lagi moderator untuk Forum Searah iaitu Ali..

Kepada Ali, laksanakanlah tugas anda dengan sebaik mungkin yer... :-)

_________________

avatar
Cikgu Hafis
Admin
Admin

Posts : 424
Join date : 2009-04-20
Location : Seremban

http://www.facebook.com/Din3187

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  muhdafifi on Tue Jan 05, 2010 2:27 pm

nampaknyer aku orang petame yang sent msg kt cni nih........untuk tahun ni....hahahaha...awat yang sent msg kt cni orang yg same jer huhu tak patut....
avatar
muhdafifi
Moderator
Moderator

Posts : 315
Join date : 2009-10-15
Location : kuo

http://ilhamku-nukilanhati.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  muhdafifi on Tue Jan 05, 2010 2:29 pm

wah sonokla ali da naik pangkat jd moderator tak tau pulak aku huhu...sebelum ni ape pangkatnyer???? cam ne nak naik pangkat camtu???
avatar
muhdafifi
Moderator
Moderator

Posts : 315
Join date : 2009-10-15
Location : kuo

http://ilhamku-nukilanhati.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  yusz on Sat Jan 09, 2010 4:30 pm

Hahahaha... naik pangkat apa nyer... sebelum ni pangkat sebagai member bawah persatuan.. 3 pinggat... mula2 sekali.. klu dah abis cekak 2.. klu masih aktif, pinggat akan ditambah... Lps tu klu aktif juga akan naik jd moderate.. Tpi bukan dalam forumjer.. Katluar pun kna aktif.. setiap kali ada apa2 program kamu pergi dan tolong2 laa sikit.. Mcm kumpulan kamu sy mmg suka sbb kamu punya komitmen mmg nampak.. Jadi klu dah tamat kamu yg kami harapkan ada di sisi kami juga utk membantu persatua kita.. Sama2 kita jaga persatuan kita.. Jadi klu dah tamat harapan kami kamu kekal bsama psatuan... Byk yg kitaakan dapat klu kita aktif ngn persatuan... Kat sini ja peluang kita. Jadi selagi kat UPSI, kita sama2 laa aktif.. InsyaAllah byk yg kita dapat..
avatar
yusz
Moderator
Moderator

Posts : 528
Join date : 2009-10-15
Location : Arcade

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  sitieija on Sat Jan 16, 2010 4:16 pm

salam...

sy bru dlm forum ni..a'a tul2 nmpaknya kna aktifkn dri kt cini..pe pn bru first tyme jmpa forum yg cm ni..good luck! Laughing
avatar
sitieija
New Member
New Member

Posts : 11
Join date : 2010-01-16
Location : Tanjong Malim

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  yusz on Sat Jan 16, 2010 4:23 pm

POST LEBIH TIGA POST KAT MANA2 TAJUK UNTUK MENGAKTIFKAN PROFIL ANDA

Sama2 berjaya
avatar
yusz
Moderator
Moderator

Posts : 528
Join date : 2009-10-15
Location : Arcade

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  upsi_d035981 on Sat Jan 16, 2010 7:04 pm

oh...kalo mcm tu kena lah slalu2 lyari ye..insyallah kalo ada kelapangan saya buka yerk..
avatar
upsi_d035981
Member
Member

Posts : 45
Join date : 2010-01-03
Location : Lot 9377 Lrg 2 Kg. Sawah Ring, 84700 Gerisek, Ledang, Johor .

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  upsi_d035981 on Wed Jan 20, 2010 8:57 pm

salam...ijlal picture ijlal cmel sgt la...saya suka flower
avatar
upsi_d035981
Member
Member

Posts : 45
Join date : 2010-01-03
Location : Lot 9377 Lrg 2 Kg. Sawah Ring, 84700 Gerisek, Ledang, Johor .

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  muhdafifi on Thu Mar 25, 2010 5:42 am

hahaha ada niat tersembunyi tu jage2 hahaha.................
avatar
muhdafifi
Moderator
Moderator

Posts : 315
Join date : 2009-10-15
Location : kuo

http://ilhamku-nukilanhati.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  yusz on Thu Mar 25, 2010 10:34 am

dah berapa kali cakap sal niat ni? gunalah ayat lebih berwarna warni.. ada udang sebalik nasi goreng..huhuhu
avatar
yusz
Moderator
Moderator

Posts : 528
Join date : 2009-10-15
Location : Arcade

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  zarain on Thu Mar 25, 2010 12:02 pm

oOh...lepas bce information kat cni bru fhm pasal pangkat n group 2..skrg da smkn jelas dgn p'jalanan forum ni..thankz 4 information.. Very Happy
tp mmg btul la ni 1st time jmpe forum mcm ni..hehehe.. Rolling Eyes
pasni mmg selalu la plak bkak.. Wink
avatar
zarain
New Member
New Member

Posts : 6
Join date : 2009-10-07
Location : tanjung malin

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  muhdafifi on Thu Mar 25, 2010 2:58 pm

hahaha kelako jer abang ali ni......ok2 lain kali saya akan gune ayat-ayat bombastik........terima kasih sifu ali kerana bagi tunjuk ajar lalalalalalalalalala
avatar
muhdafifi
Moderator
Moderator

Posts : 315
Join date : 2009-10-15
Location : kuo

http://ilhamku-nukilanhati.blogspot.com

Back to top Go down

SALAM...

Post  upsi_d035978 on Thu Mar 25, 2010 3:59 pm

ERM...BTUL TUE, erm barulah sya tau...
time kasih ek bagitau...
avatar
upsi_d035978
Member
Member

Posts : 74
Join date : 2010-01-03
Location : raub, pahang

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  misz on Sun Jul 18, 2010 10:11 am

salam..
sy ahli br..anyway thanks 4 da info.. Wink

misz
New Member
New Member

Posts : 6
Join date : 2010-07-17

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  muhdafifi on Mon Jul 19, 2010 8:04 am

salam mizs skrg awk adalah sebahagian daripada keluarga silat cekak ustaz hanafi upsi....jadi kalau boleh same-samelah kita memeriahkan lagi searah kita ni ok Very Happy
avatar
muhdafifi
Moderator
Moderator

Posts : 315
Join date : 2009-10-15
Location : kuo

http://ilhamku-nukilanhati.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  SURAYA SAPAR on Thu Feb 10, 2011 3:14 pm

wah, kagumnya!!!!HEBAT
avatar
SURAYA SAPAR
Member
Member

Posts : 44
Join date : 2011-01-16

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  muhdafifi on Thu Feb 10, 2011 3:35 pm

SURAYA SAPAR wrote:wah, kagumnya!!!!HEBAT
Very Happy inilah forum kita, berbeza dengan persatuan silat lain yang ada di upsi....memang terbaeklah, kredit untuk admin kita abg hafiz lol!
avatar
muhdafifi
Moderator
Moderator

Posts : 315
Join date : 2009-10-15
Location : kuo

http://ilhamku-nukilanhati.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pangkat & Group yang Anda perlu tahu

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum